16:01 Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

PHILENEWSGOALIN-CYPRUSPROPERTYCYPRUS-ISKARIERA
LIKEGOING OUTXRYSES SYNTAGESACTIVEPHILGROUP

Νίκος Χριστοδουλίδης: Έτοιμος να εκπληρώσει προεκλογικές υποσχέσεις ως νέος ΠτΔ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ποσοστό που συγκέντρωσε είναι 51,91%.

Στην πρώτη του δήλωση αφού ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό για την υποστήριξη που έλαβε, εξέφρασε την ετοιμότητα του να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ανέφερε ότι ξεκινά από αύριο τις επαφές.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις τηλεφωνικές επαφές του με ξένους αξιωματούχους οι οποίες δίνουν το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής του, όπως π.χ το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τηλεφώνημα του Μακρόν, ο όποιος του ζήτησε να συναντηθούν άμεσα ενώ υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο Γάλλος Πρόεδρος στις σχέσεις Κύπρου – ΕΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν άρρηκτες οι σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας και ζήτησε άμεση συνάντηση. Σημειώνεται ότι το πρώτο ταξίδι του κ. Χριστοδουλίδη θα είναι στην Ελλάδα.

Επίσης ανέφερε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα και από Τ/κ στους οποίους εξέφρασε τη γνώμη ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, ενώ έστειλε και μηνύματα συμπαράστασης προς τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία.