16:12 Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

PHILENEWSGOALIN-CYPRUSPROPERTYCYPRUS-ISKARIERA
LIKEGOING OUTXRYSES SYNTAGESACTIVEPHILGROUP

Η δήλωση Χριστοφίδη κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του

Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε τα ακόλουθα:

«Πρώτα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ανδρέα Λαδόμματο που προτείνει την υποψηφιότητά μου. Ο Ανδρέας Λαδόμματος ζωγραφίζει εδώ και δεκαετίες τα τοπία της Κύπρου. Δίνει χρώμα στην όμορφη όψη της πατρίδας μας. Δίνει ελπίδα για το αύριο. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 100 που έχουν υπογράψει την υποψηφιότητά μου. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους συνεργάτες μου στο Νέο Κύμα και ειδικά τον νομπελίστα μας Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη για την πορεία που κάναμε μαζί, και βέβαια την οικογένειά μου για την αγάπη και τη στήριξη.

Είμαστε ένας μικρός λαός που πολεμά αιώνες για να ζήσει σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της Μεσογείου. Πολλές φορές μόνοι, ξεχασμένοι. Ατέλειωτοι οι αγώνες από γενιά σε γενιά. Στη σκέψη μου αυτή την ώρα οι γονείς μου, και όλοι αυτοί που πέθαναν στην προσφυγιά μακριά από την αγαπημένη μας γη. Σήμερα μας περιβάλλουν τεράστιοι κίνδυνοι, εθνικοί και κοινωνικοί. Ζητώ από τους πολίτες της Κύπρου να αναρωτηθούν. Τί θα τους έκανε περήφανους; Σε τί είδους χώρα θα ήθελαν να ζουν τα παιδιά τους; Δεν υπόσχομαι μια εύκολη ζωή, αλλά μια πολιτεία που θα βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας. Η επιλογή είναι δική μας. Ή θα πορευτούμε στην πεπατημένη ή θα γίνουμε η δημιουργική δύναμη ανατροπής, η δημιουργική δύναμη της αλλαγής. Αν δεν τολμήσουμε τώρα, πότε; Αν δεν αλλάξουμε εμείς τη χώρα, ποιος θα το κάνει για μας; Αν δεν επανενώσουμε εμείς την πατρίδα μας, ποιος θα το κάνει για μας;

Σας ζητώ να συγκρίνετε χαρακτήρες, ιδέες, φιλοσοφίες, στόχους και σχέδια. Να αποφασίσετε όχι με κομματικό κριτήριο, ούτε το στενά προσωπικό συμφέρον, αλλά με κριτήριο πώς η πατρίδα μας μπορεί να γίνει καλύτερη. Η Κύπρος των ίσων ευκαιριών είναι εφικτή, αρκεί να το πιστέψουμε. Το μέλλον ανήκει στους καινοτόμους, στους τολμηρούς, στους οραματιστές. Θα πολεμήσουμε, λοιπόν, γι’ αυτή τη σκοτεινή αλλά συνάμα φωτεινή πατρίδα. Για την άλλη Κύπρο. Σας ευχαριστώ».