15:14 Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

PHILENEWSGOALIN-CYPRUSPROPERTYCYPRUS-ISKARIERA
LIKEGOING OUTXRYSES SYNTAGESACTIVEPHILGROUP

Αβέρωφ: Αύριο κλειδώνει η τελική απόφαση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα και η διαχείριση της επόμενης μέρας στο κόμμα.

Όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι επιλογές είναι ανοικτές σε ένα διάλογο, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Θα παρθεί μία απόφαση. Η απόφαση μια θα είναι», σημείωσε, τονίζοντας πως η τελική απόφαση θα παρθεί στο Πολιτικό Γραφείο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν το γεγονός διαγραφής του Νίκου Χριστοδουλίδη από το κόμμα δυσκολεύει την απόφαση επεσήμανε πως, “θα δούμε πολιτικά το ζήτημα και πως ο ΔΗΣΥ είναι κόμμα Αρχών”.

«Πολιτικά θα δούμε το ζήτημα, είμαστε κόμμα Αρχών, δεν είμαστε ούτε περαστικοί από την πολιτική, ούτε είναι παροδικό αυτό το ιστορικό κόμμα». Όπως ανέφερε, «σε λίγο έχουμε το εκτελεστικό γραφείο για να συζητήσουμε τα διαδικαστικά και η τελική απόφασή θα ληφθεί από το πολιτικό Γραφείο»

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος εξέφρασε άποψη ο κ. Νεοφύτου ανέφερε: “Αγαπητοί μου μην με ρωτάτε τι είπε ο Πρόεδρος, τι είπε ο Α και ο Β. Έχουν εκπροσώπους ρωτάτε τους ιδίους. Εγώ τοποθετούμε για το κόμμα μου”.

Κληθείς να αναφέρει αν θα έχει συναντήσεις με τους κύριους Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη είπε: “Δεν έχω δει το κινητό μου, ψες και το πρωί βρήκα μήνυμα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη ,του είπα ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες, θα συζητήσουμε και σαν Εκτελεστικό, η προσωπική μου θέση που θα είναι και θέση του Εκτελεστικού. Δεν αρνούμαστε να συναντηθούμε με τον οποιονδήποτε. Αν έχουν κάτι να μας πουν είμαστε εδώ να τους ακούσουμε”, απάντησε.