15:54 Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

PHILENEWSGOALIN-CYPRUSPROPERTYCYPRUS-ISKARIERA
LIKEGOING OUTXRYSES SYNTAGESACTIVEPHILGROUP

Αννίτα Δημητρίου: Είναι μέρα ευθύνης, μέρα συνείδησης

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η Αννίτα Δημητρίου και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

«Σήμερα η Κύπρος αποφασίζει για τον όγδοο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μέρα ευθύνης, είναι μέρα συνείδησης», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, έπειτα από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος της, στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων, Κέντρο Β’, στην επαρχία Λάρνακας.

Κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες γιατί όπως είπε, μόνο με την ψήφο μας, μόνο με τη συμμετοχή μας μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον που θέλουμε για την Κύπρο μας και για τα παιδιά μας. “Οπότε καλή επιτυχία, καλή ψήφο”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην προσέλευση της στο εκλογικό κέντρο, διότι μιλούσε στο τηλέφωνο και ερωτηθείσα για το τηλεφώνημα, η κα Δημητρίου είπε ότι «ήταν οικογενειακά. Θα πάω να επισκεφθώ τη γιαγιά και τον παππού, αφού είμαι στην κοινότητα μου. Να είστε καλά, όλα καλά. Ανυπομονούμε και εμείς για το αποτέλεσμα και εννοείται ότι θα είμαστε εκεί μαζί να εργαστούμε για το καλό του τόπου μας. Αυτό ορίζει και θεσμικά τουλάχιστον και η δική μου ιδιότητα ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά είμαι βεβαία ότι όλοι και όλες θα κάνουν αυτό που πρέπει. Πάνω από όλα η Κύπρος μας».

Ερωτηθείσα πώς θα βρει η επόμενη μέρα τον ΔΗΣΥ, η κα Δημητρίου είπε ότι «η επόμενη μέρα θα βρει τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενωμένο και αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό πρέπει να γίνει και εδώ έγκειται η ευθύνη όλων μας».

Ερωτηθείσα αν θα υποβάλει υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, η κα Δημητρίου είπε ότι «δεν έχω ακόμα σκεφτεί αν θα συμμετέχω, αν θα διεκδικήσω κάποιο αξίωμα εσωκομματικά στον ΔΗΣΥ. Εντός των ημερών, όμως, αφού αύριο κιόλας θα συγκληθεί το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για να πάρει αποφάσεις για τα χρονοδιαγράμματα, θα λάβω και εγώ τις αποφάσεις μου».

Κληθείσα να δώσει το μήνυμα της προς τον συναγερμικό κόσμο, η κα Δημητρίου είπε ότι «μπορεί ο ΔΗΣΥ να μην έχει κάποιον υποψήφιο, παρόλα ταύτα όλοι όπου και να ανήκουμε σήμερα ψηφίζουμε για την Κύπρο μας. Οπότε να ευχηθώ καλή επιτυχία. Έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις μικρές και μεγάλες τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε με συλλογικότητα και ενότητα. Αυτό αφορά το μήνυμα της ενότητας και εσωκομματικά τον ΔΗΣΥ, αφορά βεβαίως και όλους τους χώρους για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο, και αυτό είναι που αναμένουν από μας οι πολίτες, να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και μαζί να εξασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».

Άρα, είπε, «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει όλο τον κόσμο ενωμένο γιατί με ενότητα και συγκλίσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και δόξα Τω Θεώ έχουμε αρκετές».